CERITA YANG TAK PUTUS BICARA


posted by Khairunnisa on

No comments
~ qalam hazanku berbicara saat musafir cinta ku buntu...hilang ku seketika di alam nyata..terbang mengimbau kenangan lalu..tiada juga indahnya....amat amat terbatas..namun si merah durjana melompangkan sedikit demi sedikit benteng yang ku bina..hati ku resah...gundah..hilang sinarnya..seolah-olah penuh murkaNYA... YA ALLAH..bantulah hambaMU ini..
~qalam hazanku ...lupa...
~qalam hazanku ...alpa...
~kenapa ia mesti indah..?? indah bukan di garisnya...aqidah ku sering membataskan..bukan begini caranya..bukan begini sepatutnya.. oh kalimah cinta yang mengusutkan fikiranku...
~qalam hazanku...pergilah kau ke pulau sepi..keseorangan disana..biarlah..aku sendiri..menyelamatkan diri dari api keindahan..kerana ia sangat menyakitkan..buang segala lagu CINTA dalam hatiku..ia sangat menyeksakan..amat sangat..
~qalam cintaku...biarlah untuk yang SATU..tak usahlah diganggu..memang ada juga bahagian untuk kamu..cuma..kamu mahu kah??lantaran diri yang serba hina..ku serahkan semuanya pada yang ESA..andai mahu, mintalah padaNYA...bukan padaku..jangan..jangan tanya diriku..
~maafkan hatiku andai ada menyimpan seseorang didalamnya...puas ku padam..namun ia tetap datang ..bantulah aku ya ALLAH......ku tahu ia hanya tipu daya CINTA.....aku tak mahu CINTA yang penuh fitnah..lataran orang sering mencari alasan..kononnya CINTA itu fitrah...walhal kamu tak bimbing fitrah itu dengan SYARIAT..hanya nafsu semata-mata..ya memang CINTA itu fitrah...tapi diri kamu yang membuat fitrah itu jadi FITNAH.....FITNAH....FITNAH......
~ku takut.....andai qalam hazan ku kehabisan dakwatnya suatu hari nanti..............apa ku akan bawa untuk dibicarakan dihadapan ALLAH kelak ??

Leave a Reply

About

Blog Widget by LinkWithin